Kalákák - Közösségformáló csapatmunkák

Egyesületünk - jelenleg főként a kácsi telephelyen - bizonyos időközönként un. kalákákat szervez, melyeken mindig egy előre meghirdetett tevékenység elvégzése miatt gyűlnek össze a segítő önkéntesek (pl. málnatövek ültetése; betakarítási munkák, befőzés; kerítés építés stb.). A kalákák időtartama a kitűzött tevékenységtől függően 1-3 napos elfoglaltságot jelent.
 

A kalákák célja, hogy együtt, jókedvűen dolgozzunk egy közös célért, a munka közben pedig tapasztalatokat cseréljünk, jobban megismerjük egymást, új ismeretségeket szerezzünk, kapcsolathálónkat, tudásunkat bővítsük és közösségben tevékenykedjünk. A termékeny együttlétben a munka mellett a pihenőidőkben jut idő a beszélgetésekre, eszmecserékre is.

 

A kalákán résztvevőktől kérjük, hogy:
- A kitűzött célt és a közösség érdekeit tartsuk szem előtt;
- A munka hatékonysága érdekében a kalákát vezető ember utasításait mindig tartsuk be;   
- Alkalmazkodjunk a csapathoz és a napirendhez (közös étkezések, reggeli ébredés, együttes munka stb.);
- Lehetőség szerint a kaláka teljes időtartamán vegyünk részt.

 

Egyesületünk a kalákák résztvevőinek az önkéntes segítségért szállást és ellátást biztosít a kaláka időtartamára.
A elszállásolásra kőházban, 2-5 ágyas szobákban vagy sátrazás formájában is van lehetőség. Húsmentes ill. egyéb, az étkezéssel kapcsolatos igényeket kérjük előre jelezzétek.

 

Egyéb tudnivalók:
- Az éppen aktuális kalákáinkról hírlevelünkben küldünk tájékoztatást, a kalákákra ez alapján előzetes jelentkezés szükséges;
- A kalákán való részvétel önkéntes munkának minősül, a kalákákra 18 éven felülieket várunk.


Kérjük hozzatok magatokkal: hálózsákot, tisztálkodási szereket, törülközőt, papucsot stb.


A kalákákra főként olyan embereket várunk, akik érdeklődnek a környezetvédelem, a fenntartható életmód, az önellátás és az egészségmegőrzés iránt, és az itt eltöltött időből hasznos tapasztalatokat szeretnének szerezni.


Ha felkeltette érdeklődését a kalákában való részvétel lehetősége, iratkozzon fel hírlevelünkre az eletfalevel@gmail.com e-mail címen, és mi tájékozatót küldünk a programokról!