Hosszabb távú önkéntes lehetőség

Az Egyesület által működtetett kácsi helyszínen fogadjuk az önkénteseket.

 

Amit kérünk:
- Napi 6 óra segédkezést pl. kerti munkák, kertrendezés, állatok körüli teendők (jelenleg a baromfiudvar, kecskék körül), esetenként kisebb felújítási munkák, a helyszín karbantartásában segítség és programok esetén segítség a program lebonyolításában (pl. főzésben)
- A közös és előzetesen megbeszélt napirendhez való alkalmazkodást (közös étkezések, munkaidő-pihenőidő betartása)
- Legalább 5 teljes nap ittlétet (az utazási napokon kívül)
- Az önkéntes szállás és a közös helyiségek rendbentartását mindenkinek önmaga után
- A saját magunk ellátására vonatkozó tevékenységekben segédkezést
(pl. segítség a kenyérsütésben, főzésben a magunk számára, mosogatásban stb.)
 

Amit kínálunk:
- Szállást külön házban, két személyes szobában, fürdőszobával (igény szerint lehetőség van sátrazásra is)
- Napi háromszori, nagyrészt vegetáriánus étkezést főként a helyszínen termett élelmiszerekből (zöldség, gyümölcs, házi kecskesajt, kecsketej, házi sütésű kenyér)
- Megosztjuk tapasztalatainkat az önfenntartással kapcsolatban (pl. kecskesajt-készítés, kenyérsütés, permakultúrás kertészkedés, gyógynövények gyűjtése, felhasználása stb.)
- Az önkéntes segítőnek 6 nap után 1 nap pihenőnapot biztosítunk

 

Miért jó önkénteskedni nálunk?
- Lehetőséged nyílik az önfenntartás felé törekvő, vidéki életmód megtapasztalására
- Tanulási és gyakorlati tapasztalatszerzési lehetőséged nyílik a fenntartható életmódhoz kapcsolódó témákban (pl. biokertészet, permakultúra, gyógynövények, önellátás, állattartás stb.)
- Ez egy fejlődési lehetőség számodra is az együttműködés, a közös munka és tevékenykedés területén
- Az önkénteskedés bővíti a kapcsolatrendszeredet, megismerkedhetsz hasonló gondolkodású emberekkel
- Tiszta, jó levegőn tevékenykedhetsz, a szabadidődben lehetőséged van a környék megismerésére, természetjárásra ezen a gyönyörű vidéken (pl. Kács, Bükk-hegység)
- Távol a mindennapi környezetedtől új látásmódot, új inspirációkat kaphatsz az életedhez

 

Egyéb tudnivalók:
- Az önkéntes munkára 18 éven felülieket várunk, kisgyermekkel érkezőket nem tudunk az önkéntes munka keretein belül foglalkoztatni
- Egyszerre két önkéntest tudunk fogadni
- Előzetes időpont egyeztetés szükséges, kérjük jelentkezz minél előbb, de legalább az itt tölteni kívánt időszak előtt 2 héttel (az is előfordulhat, hogy már foglalt az általad kiválasztott időpont, vagy egy másik önkéntessel kell a szobán osztozkodni)
- Április közepétől október közepéig fogadjuk az önkéntes segítőket (fűtési szezonon kívül, és amikor elegendő napsütés van a melegvíz előállításához)
- Fontos az együttműködés és a kölcsönös jóérzés az együtt töltött időben, ezért bármi felmerülő kérdés, probléma esetén kérjük rögtön jelezz felénk! Ebben a fajta közös munkában nagyon fontos az adok-kapok viszony egyensúlya, amire igyekszünk tudatosan figyelni :)

- Ha valamilyen okból nem jól működik az Önkéntes és az Egyesület viszonya, és nincs meg a kölcsönös elégedettség, bármelyik fél felmondhatja az önkéntes szerződést.

- Kérjük hozz magaddal hálózsákot, tisztálkodási szereket, törülközőt, papucsot, vízálló cipőt, esőkabátot, kerti "munkás" ruhát stb.


Főként olyan embereket várunk, akik érdeklődnek a környezetvédelem, a fenntartható életmód, az önellátás és az egészségmegőrzés iránt, és az itt eltöltött időből hasznos tapasztalatokat szeretnének szerezni.


Ha felkeltette érdeklődésed az önkéntes lehetőség, vagy bővebb információt szeretnél, vedd fel velünk a kapcsolatot
e-mailen: eletfalevel@gmail.com, vagy telefonon: Grünczeisz Berta +36 20 489 2065
Az e-mailben kérjük írj röviden magadról (foglalkozásod, érdeklődési köröd), és arról, mi az, ami felkeltette az érdeklődésed az önkéntes munkában, van-e tapasztalatod hasonló tevékenységben vagy önkéntességben, és milyen időpontban szeretnél jönni hozzánk.

 


Önkéntes szerződés minta (ezt a szerződést írjuk alá minden önkéntes segítőnkkel):
Önkéntes szerződés.pdf (90,6 kB)