Környezeti nevelés tábor 1.-2. osztályosoknak

2014.07.27 18:20
Esemény ideje: 
2014. július 28., hétfő 08:00 - 2014. augusztus 1., péntek 17:00
Helyszín: 
Kács, Örs Vezér Erdei Iskola

 

A tábor célja a helyi - kácsi és tibolddaróci - alsó tagozatos gyermekek környezeti nevelése informatív, egyben kreatív, gyerek- és élményközpontú foglalkozások által.
Az ismeretanyag átadásán túl célunk, hogy felébresszük az érzékenységet a természet és az élő környezet iránt. A gyerekek értelmi és érzelmi síkjaira is hatunk és gyakorlati, kézzel fogható tapasztalatokban is részesítjük őket. A tudásanyag elsajátítását átéléssel, megéléssel mélyítjük, a kreatív, fejlesztő, játékos, élmény-, és gyerek centrikus feladatok által mélyebben és igazabban épül a gondolkodásukba a környezetbarát és fenntartható életmód.

A foglalkozások struktúrája nagy-csoportos (az összes gyerek együtt munkálkodik), kis csoportos (3-5 fős) és egyéni munka. A csoportban való munkálkodásnak köszönhetően a gyerekek megélik a közös alkotást, megtapasztalják a közösségi értékeket és a jóérzések által erősödik bennük az összetartás.

A kreatív és élményközpontú foglalkozások jobban megmaradnak a gyerekekben, felkeltik az érdeklődésüket, és mivel közben jóérzéseket, figyelmet és élményeket is kapnak, ezáltal az egész téma összekapcsolódik bennük pozitív érzésekkel és egy olyan dologgá válik, amivel érdemes és jó foglalkozni.